Запрошуємо правозахисників та активістів долучитися до серії вебінарів щодо особистої безпеки і взаємодії з правоохоронними органами

З огляду на збереження загрозливих тенденцій в Україні щодо нападів, тиску, залякування та погроз відносно представників/-ць громадянського суспільства, Асоціація УМДПЛ запрошує правозахисників/-ць та активістів/-ок долучитися до серії триденних вебінарів, під час яких учасники та учасниці отримають знання щодо фізичної, цифрової безпеки, а також взаємодії з правоохоронними органами.

Вебінари відбудуться:

22-24 лютого – для учасників/-ць із Західної України
1-3 березня – для учасників/-ць із Центральної та Південної України
15-17 березня – для учасників/-ць із Східної України та Криму

Тривалість: із 16:00 до 18:00 години
Для участі заповніть форму реєстрації за посиланням

Подальші інструкції та програму  учасники та учасниці отримають після реєстрації.

Контактна особа: Анастасія Малинка, тел: +380672231497,
email: anastasiya.malynka@gmail.com 

Вебінари відбуваються в рамках проєкту “Посилення захисту регіональних активістів”, що реалізовується Асоціацією УМДПЛ за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Перед судом постане слідчий поліції Волинської області, який завдав збитків приватному підприємству на 9 млн гривень

Слідчі Територіального управління Львова за сприяння ДВБ Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно старшого слідчого Головного управління Нацполіції у Волинській області, який завдав збитків приватному підприємству на майже 9,1 млн гривень. Обвинувальний акт направлено до суду.

Поліцейський здійснював розслідування у кримінальному провадженні, предметом якого була суперечка двох підприємств. Одне з підприємств звернулося до поліції із заявою, що інше підприємство начебто не здійснило оплату за отримані продукти харчування.

Слідчий у грудні 2020 року незаконно вилучив зі складів підприємства, проти якого позивалися, зазначене майно на суму 9,2 млн гривень. Далі він, всупереч закону, передав вилучене майно на зберігання невстановленим особам.

Це майно перевезли з Луцька в орендовані складські приміщення поблизу Львова. Слідчий склав фіктивні акт прийому-передачі майна та постанову про визнання вилученого майна речовими доказами. Згодом товар зі складів зник за нез`ясованих слідством обставин.

Після того, як суд ухвалив рішення повернути вилучене майно власнику, слідчий не зміг цього зробити.

У жовтні 2021 року обвинуваченого звільнили з поліції.

Ексслідчого обвинувачують у перевищенні службових повноважень, службовому підробленні та невиконанні рішення суду (ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 382 КК України )

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Джерело

Відбулася перша зустріч волонтерів по розвитку Карти поліцейського свавілля!

14 грудня відбулася перша зустріч волонтерів по розвитку Карти поліцейського свавілля, під час якої всі ознайомилися із цілями та ідеями проєкту, дізналися, як можна допомогти в розвитку Карти, а також – яким чином ми можемо наблизити роботу української поліції до європейських стандартів.

Разом із допомогою волонтерів починаємо наповнювати Карту поліцейського свавілля. Інформація, зібрана з відкритих джерел, яскраво продемонструє, які регіони України найбільше потерпають від поліцейського свавілля, а в подальшому, спільними адвокаційними діями ми зведемо до мінімуму такі випадки.

Ми плануємо і надалі продовжувати розвивати волонтерську спільноту, тому слідкуйте за анонсами та долучайтеся!